Det behövs inte så mycket för att få till en riktigt god laxfilé. Gott och enkelt att tillaga. Se bara till att inte baka den längre än nödvändigt så den håller sig saftig och fin. Recept på hel laxsida i ugn hittar du HÄR!
4 portioner laxfilé
540 g laxfilé (jag använde upptinad laxfilé i 4-pack)
0,5 pressad citron (spara ena halvan till garnering)
2 msk finhackad dill (färsk, djupfryst eller torkad funkar bra)
0,5 tsk svartpeppar
Ca 1 tsk örtsalt
1 liten nypa spiskummin (kan uteslutas)
Bönorna:
300 g haricots verts
Örtsalt
Serveringsförslag:
Stuvad spenat– recept HÄR!
Duchessepotatis- recept HÄR!
“Skolans fisksås”- recept HÄR!
Gör såhär:
Värm ugnen till 175°. Förkoka bönorna i 2-3 min och sila av. Lägg bönorna i botten av en ugnsform, strö över lite örtsalt. Lägg laxbitarna över, pressa på citronsaft, avsluta med kryddor och dill. Dela en bit citron i klyftor och lägg på laxen. Baka mitt i ugnen i ca 15 min. Ta ut och servera med ett gott tillbehör.